Október 22-től egész Európában, így Magyarországon is elérhető lett a Facebook randiszolgáltatása. Aki azonnal ki szeretné próbálni, az először is frissítse az alkalmazást, majd kattintson a telefonos alkalmazásban a három vízszintes vonalra, és már várja is a szerelem. Már ha nála aktiválódott már a funkció, mert ez nem egyszerre következik be mindenkinél. 

Külön profilt kell létrehozni, és ki kell választani maximum 9 előnyös fényképet is, valamint egy rakás kérdésre kell válaszolni, hogy kiderüljön az érdeklődési kör. Elemzik a korábban kiszórt lájkokat is, és ezek alapján ajánl majd olyanokat, akik érdekesek lehetnek számunkra. Csak azok láthatják ezt az adatlapot, akik maguk is regisztráltak a társkeresőre, és azt is le lehet tiltani, hogy az ismerőseink közül ajánlgasson valakit. 

A Facebook Társkereső legfontosabb funkciói:

Történetek: ez a felület lehetővé teszi hogy a felhasználók Instagram vagy Facebook Story-k megosztásán keresztül mutassák be magukat a Társkeresőt használóknak

Titkos kedvenc: e funkció segítségével a facebookos ismerősök, illetve az Instagram-követők közül lehet megjelölni legfeljebb kilenc felhasználót Secret Crush-nak. A megjelölt fél csak akkor szerezhet tudomást a jelölésről, ha ő maga is feliratkozott a Facebook Társkeresőre, és ott ő is Secret Crush-ként jelölte meg ugyanazt a felhasználót. Az algoritmus nem kínál fel senkit potenciális randevúpartnernek, senkinek a bejelölését sem sugallja. Ha két felhasználó nem jelölte egymást kölcsönösen, nem szereznek tudomást arról, hogy a másik fél bejelölte őket.

Közös események és csoportok: ez a funkció a hasonló érdeklődésű körű felhasználók felkutatását teszi lehetővé, ha a felhasználó megosztja a Facebook Társkeresővel a Facebook fiókjában szereplő események és csoportok listáját. Ezen a felületen például meg lehet nézni, hogy fent van-e a Társkeresőn olyan személy, aki egy olyan kisállatos csoport tagja, amelynek tagjai vagyunk.

Videós randi: ha két felhasználó párba áll a Társkeresőn,  videochatet is indíthatnak egymással a közös chaten elérhető videóikonon keresztül. Ha az egyik fél videhívást kezdeményez, a másik félnek is jóvá kell hagynia azt, mielőtt a hívás létrejön a két fél között. Párba álláskor vagy a videós randi alatt a hívó felek keresztneve és profilfotója látható, nem a teljes Facebook-profiljuk.

Forrás: Sky