Lassan nem telik el úgy nap, hogy ne tudnánk beszámolni valamilyen új Instagram funkcióról: nemrég bemutatkozott az IG TV, elindult a videochat funkció, már zenéket is választhatunk a posztok alá, kijött a képmegosztó Lite verziója, most pedig egy újabb interaktív Stories funkcióról hullott le a lepel: a szavazás és a véleménykifejező csúszka megjelenése után hamarosan arra is lesz lehetőség, hogy a 24 óra után eltűnő posztoknál lehetővé tegyük, hogy a követőink kérdezzenek tőlünk.

Hamarosan arra buzdíthatjuk a követőinket, hogy kérdezzenek tőlünk

A funkció roppant egyszerű: mikor feltöltünk egy képet vagy videót, hogy Stories bejegyzés legyen belőle, a matrica ikonra kattintható lehetőségek között meg fog jelenni a kérdés/válasz doboz, ahol mi magunk adhatjuk meg a kérdést (“Hogy tetszik az új pulcsim?”), esetleg biztathatjuk a követőinket, hogy ők kérdezzenek (“Mindenre válaszolok!”), a nézők pedig a náluk megjelenő szövegmezőt megérintve írhatnak nekünk – a funkció előnye pont az, hogy ezt a kommunikációt a két félen kívül senki más nem láthatja.

“A funckió sok szinten nyit meg új lehetőségeket. A felhasználók mindig  szeretik, ha egy branddel kommunikálhatnak, ahogy azt is kedvelik, ha egy brand kíváncsi a véleményükre. Ezzel ráadásul némiképpen rálátásunk is lehet a közönségünk véleményére.” – mondja Kanicsár Ádám András, a Be Social közösségi média szakértője – “Az új lehetőségekkel mindenképpen megnyílik egy új kapu azzal kapcsolatban, hogy miként kommunikáljunk egy újdonságról vagy hogyan mutassunk be egy terméket. Ám az új funkció használata mindenképpen nagyobb erőbefektetést is igényelhet. Ha biztosítjuk a lehetőséget, hogy minket kérdezzenek, fontos válaszolnunk is, minél hamarabb és minél komplexebb módon. Vagyis készüljünk fel, hogy plusz moderációra is szükség lesz!”

Hogy az új lehetőség mikor fog élesedni, arról még nincs pontos információ, de abból kiindulva, hogy sokak a bétában már találkoztak az új fejlesztéssel, simán elképzelhető, hogy a kérdezés lehetősége napokon vagy heteken belül bekerül a végleges verzióba is.

Forrás: Mashable