Hamarosan ismerőseinkkel is indíthatunk közös Instagram Live adást – és az illetőnek nem kell velünk egy légtérben tartózkodnia.

„A live adások segítenek abban, hogy valós környezetben valós élményeket oszthassunk meg, ám néha ijesztő lehet ezt egyedül csinálni. Ezért mától tesztüzembe állítjuk a barátokkal történő live indítást.” – áll az Instagram közleményében.

Amikor novemberben elstartoltak az élő videók a platformon, Shilp Sarkar product manager egy igen hasznos trendet vett észre a felhasználók körében: „Arra figyeltünk fel, hogy leginkább fiatalok lógnak a Live-on: iskola után elindítanak egy livestreamet és egyszerűen szórakoznak. Ez pedig felkeltette az érdeklődésünket.”

Nem meglepő tehát, hogy efelé irányult a site figyelme, mivel egyre több fiatal használja ki az élő adások előnyeit. Tavaly szeptemberben a Meerkat alkalmazás készítői egy új multi-live appal, a Housepartyval álltak elő, melyen akár nyolc ember is csatlakozhat egy-egy közvetítéshez. A népszerűsége töretlenül novekedett, novemberre már napi 1,2 millió felhasználót számlált. Az Instagram pedig gyorsan monitorozta ezt a trendet: először a Live-ot vezette be, majd következett az anyavállalat Facebook csoportos videóchatje és a vendégek meghívása Live Streamen belül – ezek láthatóan mind-mind a felhasználók igényeihez alkalmazkodva jöttek létre. Ahogyan most az Instagram többszereplős live-ja is.

Jelenleg csak a userek egy kisebb csoportja láthatja az új funkciót (élő adást indítva a képernyő alján egy „duplaarcú” ikon formájában), de a fényképekre specializált app ígérete szerint néhány hónapon belül mindenki számára elérhetővé válik, és bárkit meghívhatunk magunk mellé, aki éppen saját live-unkat nézi. Amikor pedig az illető csatlakozik hozzánk, a kijelzőnk két egyenlő arányú részre oszlik, hogy minden szereplőnek ugyanannyi hely jusson. Természetesen arra is lesz lehetőségünk, hogy egy meghívott vendégünket eltávolíthassuk az adásból, vagy akár ő maga is kiléphet onnan.

Ugyan az Instagram Live még egy éve sincs az app repertoárjában, másik funkciója, a Stories már elfújhatta az első gyertyát születésnapi tortáján:

Egy éves lett az Instagram Stories

Forrás: Social Media Today