A YouTube bemutatja  a saját Storieshoz hasonló alkalmazását, amit a Snapchat, Facebook és Instagram verziójához képest Reels-nek fognak nevezni. Bár az alkalmazás nagyon hasonló.

A hihetetlenül népszerű formátum tehát, ha minden igaz, hamarosan a YouTube-on is debütálni fog. Kivéve, hogy ebben az esetben ez nem csak egy egyszerű koppintás lesz. A népszerű platform rengeteg újfajta funkciót is tartogat a Reels számára, amivel megkülönböztethetővé válik a többi hasonló jellegű felülethez képest. Annyi a különbség, hogy a Reels-ben nem tűnnek el a tartalmak 24 óra után, hanem permanens lesz. A YouTube azzal magyarázza ezt az újdonságot, hogy szerettek volna létrehozni egy olyan felületet, amin a felhasználók kifejezhetik magukat, és felvehetik a kapcsolatot a rajongóikkal anélkül, hogy egy egész videót posztolnának. A Reels-ben tehát maximum 30 másodperces pillanatokat oszthatunk meg, amihez hozzáadhatunk filtereket, zenét és szöveget is.

A Reels-hez a YouTube létrehoz egy saját tab-et is, így nem a platform tetején jelenik majd meg a Facebookhoz hasonlóan. Az új felület most jelent meg, egyelőre azonban csak a minimum 10 000 feliratkozóval rendelkező YouTuberek számára elérhető.

Még több újdonság YouTube-on az alábbi linken:

Megszűnik az in-video értesítés YouTube-on

Forrás: We Are Social Media