WhatsApp olyan frissítést ad ki nemsoká, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy fiókjukat e-mail címhez kapcsolják. magyarán az emberek SMS helyett e-mail-ellenőrzéssel is hitelesíthetnek a WhatsAppon. A funkció korábban a WhatsApp béta verziójában volt elérhető, most már mindenki használhatja.

Amint azt a WABetaInfo is megjegyezte, a WhatsApp for iPhone 23.24.70-es verziójában már hozzáadja az e-mail-ellenőrző funkciót. Ez a lehetőség nem helyettesíti az SMS-ellenőrzést, de alternatívaként működik, ha a felhasználók olyan területen tartózkodnak, ahol nincs mobilhálózat, és be kell jelentkezniük WhatsApp-fiókjukba.

Ha e-mail címet szeretne hozzáadni fiókjához, koppintson a Saját profil fülre, válassza a Fiók menüt, majd érintse meg az E-mail cím lehetőséget. A WhatsApp tisztázza, hogy az e-mail címet csak a fiók eléréséhez használják, és más felhasználók nem láthatják.

Az e-mail címet csak hitelesítésre használják, így a WhatsApp használatához továbbra is érvényes telefonszámra van szükség.

Forrás: 9to5mac