A Facebook elkezdte az Order Food funkció tesztelését, mellyel helyi éttermekből tudunk ételt rendelni a platformon keresztül.

A Facebook már októberben bejelentette, hogy hamarosan elérhetővé teszi az ételrendelést azoknak az éttermeknek és szolgátatásoknak, melyek a Delivery.com-ot vagy Slice-ot használják. Akkor a felhasználók a márkák oldalán tudtak rendelni a Start Order gombra kattintva.

A kék óriás most egy hasonló funkciót tesztel. Az Order Food gomb egyelőre csupán néhány, az USA-ban élő felhasználó számára érhető el, mobilról és desktop felületről egyaránt.

Az Order Foodra kattintva egy listát találhatunk a közelünkben lévő éttermekről, melyeknél fel van tüntetve, hogy milyen fajta ételt kínálnak, milyen árkategóriában, de ezen felül láthatunk az étteremről fotót is, és persze véleményezést.

Az étteremre kattintva átnézhetjük a menüt, vásárolhatunk, a vásárlásainkat rendelés előtt megváltoztathatjuk, beállíthatjuk a borravaló mértékét, a fizetést pedig a Facebookon kereszül is megoldhatjuk. A rendelés sikerességéről a Facebook tájékoztat minket, de e-mailt is kapunk róla. Ezen felül megjelenik egy becsült idő is a rendelés célbaérésről.

A funkció egyelőre csak tesztelés alatt áll.

Forrás: We Are Social Media