Unod az ismerőseidet? Senkivel sem tudod megbeszélni kedvenc sorozatod legutóbbi részét, mert egyedül te nézed a társaságban? A XXI. században élni nehéz. De most könnyebb lesz.

messenger-rooms

Hála a Messengernek, ami új, Messenger Rooms elnevezésű funkciójával az AIM chatszobákat akarja feltámasztani és rávenni felhasználóit arra, hogy közösen beszéljenek meg egy-egy másokat is érintő témát, akár olyan felhasználókkal is, akik nem is ismerőseink.

Bizony, akár idegenekkel is vitatkozhatunk az interneten a politikáról és társadalmi kérdésekről.

Érdekesség, hogy néhány éve a Messenger Rooms már elindult külön alkalmazásként, ám akkor nem hozta az elvárt sikert.

A Messenger Rooms funkcióban indíthatunk szobákat kizárólag ismerőseink számára, de lehetséges az is, hogy más felhasználók is csatlakozzanak a beszélgetéshez. A Rooms beszélgetéseit elválasztva lesznek csoportbeszélgetéseinkről. A funkció tesztelését először Ausztráliában és Kanadában kezdik el, majd később más országokban is elérhetővé teszik.

A Messenger Rooms hasznos lesz a Facebook-csoportok számára, ahol nem minden tag ismerősünk, de segíthet egyszerűen abban is, hogy új embereket ismerjünk meg. Ezen felül szolgálhatja egy-egy esemény vagy akció megszervezését és nagyobb embertömegek gyors, egyszerű tájékoztatását is.

A Facebook mostanában komolyan veszi a Messenger frissítését – gondoljunk csak a Snapchatet koppintó Messenger Day-re a titkos üzenetekre, a Messenger Lite-ra vagy a beépülő játékokra. Ám a legnagyobb hír még mindig a szponzorált hírek megjelenése lehet a chatprogramban.

Forrás: Digital Trends