Párosan szép az élő videó! Hamarosan nem csak egyedül, de párosan is tudnak élő közvetítést indítani a felhasználók a Facebookon. A funkció eddig csak közszereplők számára volt elérhető.

A közös élő közvetítéskor a vertikális és horizontális videók is támogatottatok.

Egyelőre csak az iOS-t használók számára támogatott a funkció. Arról egyelőre nincs információ, hogy a Facebook Android-verzióján mikor lehet majd közös live videót indítani.

Ez még nem minden!

Az élő közvetítést vezető felhasználók mostantól direkt üzeneteket is küldhetnek élő közvetítés közben egy-egy felhasználónak.

De miért lehet ez jó a hirdetőknek?

A páros élő közvetítésekkel új fajta influencer tartalmakat lehet létrehozni, melyben kettő influencer is kommunikálhat vagy játszhat egymással.

Az új funkció ezen felül remek lehet a tájékoztatásra is – könnyen készíthetők élő interjúk, de egy termék vagy helyszín bemutatásánál is funkcionálhat az egyik képernyő egyfajta folytonos vágóképként a nyilatkozó mellett, amennyiben a külső kamera is támogatott.

A páros közvetítés funkciója korábban már elérhető volt a Hangouts on Airnél és a YouTube Live-on. Utóbbi pont most készül feloldani egy fontos korlátozást az élő közvetítéssel kapcsolatban – épp a Facebook előtörése miatt:

Feloldja YouTube az élő közvetítések korlátozását?

Forrás: The Verge