Ahogy minden más social media-platform, a Pinterest is egyre több figyelmet szentel a különböző videós tartalmakra – amiket mostantól a hirdetők maximálisan tudnak kihasználni.

Pinterest - Promoted Video

A social media-óriáson tavaly 60%-al nőtt a videós tartalmak aránya, köztük is leginkább a workout és beauty videók kaptak fontos szerepet. Ám eddig csak külső forrásokból tudtunk videókat gyűjteni falunkra, hamarosan viszont érkeznek a Pinterest-videók – vagyis magával a közösségi média-platformra tudjuk feltölteni videós tartalmunkat.

A videókkal a Pinterest pedig máris pénzt akar keresni. Az új frunkcióval egyetemben érketnek a Promoted Video-tartalmak, melyek hasonlóan fognak működni a korábban bevezetett, gif-en alapuló Cinematic Pinsekhez – persze némi csavarral. A hírfolyam görgetésekor a videókból kiragadott képek gifként jelennek meg, melyek automatikusan játszódnak le, ha pedig rájuk kattintunk, egy külön fülön nyílik meg a hozzá kapcsolódó videó.

A fizetett videós tartalmakkal minden bizonnyal jól járnak a hirdetők, tekintve, hogy a Pinterest elmondása szerint felhasználóik 67%-a tartja úgy, hogy a videós tartalmak fontos inspirációs források számukra. Ehhez pedig még vegyük hozzá a tényt, hogy az elmentett tartalmak 75%-a hivatalos oldalakról érkezik – ahol most már a márkák videói is elérhetőek lesznek, további inspirációként szolgáltatva, természetesen központba helyezve saját terméküket.

A videók megtekintése ráadásul nem zavarja meg a böngészést sem a social media-óriás többi tartalma között. Ha a videót elkezdtük nézni és kilépünk belőle, a tartalom tovább játszódik, az alatta futó sávban pedig további kontentek közül is válogathatunk, melyeket ha megnyitunk, a videó leáll, vissztéréskor pedig onnan folytathatjuk, ahol abbahagytuk.

A videók maximum 5 perc hosszúak lehetnek, a körülöttük megjelenő kereteket pedig mi magunk választhatjuk ki. A hirdetők megjelenés szerint fizetnek – pontosabban minden ezredik üzenőfali megjelenés után. A terhelésnél nem számítják, hogy a videót megnézték-e vagy sem. Ettől függetlenül a Pinterest figyeli, hogy milyen impressziókat ért el a videó és hogy hányan nézték meg 25, 50, 75 é 100%-ig – ezeket az adatokat természetesen a hirdető is megnézheti.

A Promoted Video funkció egyelőre csak az USA-ban és az Egyesült Királyságban érhető el, bár a Pinterest világszerte tervezi bevezetését. Miután a Pinterest forgalmának 80%-a mobilról származik, a hirdetések csak mobilon érhetők el.

Forrás: Social Media Today