A napokban vezette be a Facebook a színekkel kiemelt linkek tesztüzemét az alkalmazás iOS-re fejlesztett verziójában.

Ahogy a fenti képen is látszik, a linkek címei új betűtípust, illetve színes kiemelést kaptak. Ezek a lehető legdinamikusabbak, mindig illeszkednek a megjelenített kép színvilágához, vagy kiegészítő színt vesznek fel, ha a fotó nagy része fehér.

De miért számít ennyit a szín?

Pszichológiailag a színek sokat dobnak a latban. Összhangot teremtenek a hirdetett márkával, érzéseket váltanak ki, reakcióra ösztönöznek. Kritikus szempontként kezelendő, amikor branding lehetőségeket fedezünk fel a világ legnagyobb cégei számára – és ezzel a marketingesek régóta tisztában vannak.

Mivel a Facebook-felhasználók több mint 90%-a mobilról használja a közösségi site-ot, az erre irányuló értékesítés az úgynevezett „ujjmegállító pillanatokra” épít – vagyis, hogy a user keze megálljon görgetés közben, amikor meglátja a linket. A színes kiemelések ugyanezt a logikát követve próbálják elkapni a felhasználó figyelmét.

Mit jelent ez az értékesítők számára?

A vizuális elemek sokkal fontosabbak, mint az írott szöveg (így válhattak naggyá a képi elemekre épülő platformok), és ez a tény a Facebookon sem veszett el. Mivel most már a hirdetők a színekkel is játszhatnak, az értékesítőknek még okosabban kell bánniuk a megjelenő címekkel és célszerű alaposan megfontolniuk, milyen képet használnak – mivel nem mindegy, milyen szín kerül alájuk automatikusan. Az elmosódó effekteket, vignettákat is jobb, ha óvatosan kezelik.

Fontos megjegyezni, hogy színezett hátteret egyelőre csak a megosztott linkek kapnak. A cselekvésre felhívő hivatkozásokra (mint például a „További információ”) nem terjed ki a tesztüzem.

Forrás: SocialMediaToday