Azok a Facebook felhasználók, akiket már eddig is zavartak a szponzorált sztorik és a hagyományos, hírfolyamon kívül megjelenő reklámok, most valami még tolakodóbbra számíthatnak. A Bloomberg forrásai szerint az év végéig megérkeznek a videós hirdetések a Facebook hírfolyamba – írja a WebProNews.

Először 2012 decemberében lehetett hallani a TV stílusú videós hirdetések lehetőségéről. Akkor arról számoltak be, hogy a Facebook 15 perces ilyen jellegű tartalmakon dolgozik, amelyeket a hírfolyamba szán, valamint feltehetőleg később felbukkannak majd a kezdőoldal bal és jobb oldali hasábjain. A hirdetésekről azt is megírták, hogy „autoplay” módban lesznek lejátszhatók, illetve megjelennek asztali kliensen és mobilon egyaránt. Az AdAge egy későbbi beszámolójában már arról írt, hogy a videós hirdetések nyárig befutnak és, hogy a Facebook éppen különböző ügynökségek hozzájárulását várja a milliódolláros reklámhelyek kitöltésére.

fblikemoney7234_320x245

A Bloomberg forrásai szerint a Facebook 1 és 2,5 millió dollár közötti összeget kérne egy hirdetés egész napos megjelenítéséért. Valamint megerősítve a korábbi számításokat, TV stílusúak és 15 másodpercesek lesznek. Továbbá úgy tűnik, korlátozva lesz, egy felhasználónak hányszor mutatják ezeket a videós hirdetéseket egy nap alatt – feltehetőleg háromszor.

A videós hirdetéseken már hónapok óta dolgoznak, de az ok, amiért el lett halasztva a bevezetésük, hogy Mark Zuckerberg aggódik a felől, összességében hogyan hatnának a felhasználói élményre, magyarázták a források.

Múlt héten közölte a Facebook második negyedévi pénzügyi beszámolóját és kiderült, hogy lepipálta a Wall Street várakozásait 1,81 milliárdos bevételével. 88 százaléka ennek a teljes bevételnek hirdetésekből származik. Azok, akik szeretnének majd ilyen új videós hirdetéseket futtatni, egyetlen nap alatt hozzáférést kaphatnak a Facebook 699 millió napi aktív felhasználójának egy darabjához.