A YouTube három másodperces előnézetekkel kísérletezik a site asztali verzióján.

Olykor nehéz eldönteni, melyik videóra is kattintsunk rá böngészés közben. A YouTube ezt a választást kívánja megkönnyíteni a három másodpercnyi teaserekkel, bár a fejlesztést még mindössze néhány felhasználó láthatja. Mivel azonban egyre több user kezdi észrevenni a változást, feltételezhetjük, hogy hamarosan bárki bepillantást nyerhet egy-egy videóba, mielőtt rákattintana.

Ha te esetleg már találkoztál ezzel a funkcióval, rájöttél, milyen egyszerűen működik: csak rávisszük a kurzort a videóra és rögtön “megmozdul”, mintha egy GIF-et látnánk – ám csak 30 másodpercnél hosszabb videóknál működik a dolog, és még ezen kritériumon felül sem kap minden feltöltés előnézetet. Vagyis témától, tartalomtól függően vagy megnézhetünk belőlük egy kicsit, vagy nem.

De hogyan is kerül kiválasztásra az a bizonyos három másodperc? A YouTube erre is adott magyarázatot: “Rendszerünk automatikusan választ egy klipet a videó első feléből, melyről úgy véli, hogy a legjobb képet mutatja a videó teljes tartalmáról.” Ergo a tartalomgyártók nem tudják manuálisan kiválasztani a teasert – egyelőre.

Az előnézetek a főoldalon, a keresések találati oldalán, a Feliratkozások lapon és a Trending lapon is elérhetővé váltak a Chrome 32-es, illetve az Opera 19-es és frissebb verzióiban. Mobilunkon még ne keressük őket.

Néhány hete a YouTube más fontos frissítéseket is közzétett a site-on:

Két fontos fejlesztés a YouTube-on

Forrás: We Are Social Media