A The Wall Street Journal értesülési szerint a Facebook-tulajdonában lévő Instagram hamarosan lehetővé teszi, hogy akár egy óra hosszú videók is feltölthetők legyenek. A frissítés leginkább a vertikális videókat támogatja majd.

Jelenleg a képmegosztón csupán 1 perces videók oszthatók meg, igaz, az Instagram Live-on bármilyen hosszan közvetíthetünk.

A hírek szerint a hosszabb videók feltöltése a hétköznapi felhasználók számára is elérhető lesz, igaz, csak kész tartalmakat lehet majd feltölteni, vagyis rögzíteni nem lehet majd egy percnél hosszabb anyagot.

Az Instagram viszont nem mindenképpen a felhasználók számára akar kedvezni, sokkal inkább az olyan tartalomgyártóknak, mint különböző médiumok, előadók vagy akár youtuberek.

A lépés újabb támadás a Snapchat felé. A sárga szellem már egy ideje próbál minél több, tv-szerű tartalmat biztosítani felhaszálóinak, nemrég például a Viacommal kötött szerződést, mellyel olyan csatornák biztosítanak majd neki exkluzív tartalmakat a platformon, mint az MTV vagy Comedy Central.

Az Instagram a hírek szerint ezzel a lépésével a Snapchat Discoveryt célozza meg. Az app korábban már jelentős károkat okozott a Snapchatnek az Instagram Stories bevezetésével.

A Snapchat mellett pedig természetesen a YouTube-ot is kihívás elé állítja a képmegosztó.

A Snapchatnek az amerikai piacon ettől függetlenül egyelőre nincs miért aggódnia. Jelenleg ugyanis a második legnépszerűbb közösségi média platform a YouTube után:

Csak a negyedik legnépszerűbb platform a Facebook az amerikai tiniknél

Az Instagram a Pride hónapot is nagy erőkkel ünnepli a többi közösségi média platformmal egyetemben:

Így ünnepli a közösségi média a Pride hónapot

Az Instagram alapvetően rengeteg frissítéssel fejleszti felületeit, nemrég bevezette, hogy láthassuk, mikor láttunk már minden posztot az elmúlt 48 órából:

Az Instagram megmondja, mikor kell abbahagyni a görgetést

Forrás: Social Media Today és TechCrunch