A Facebook komoly lépésekkel tör be a munkapiacra is.

A Facebookon mostantól ingyen adhatunk fel álláshirdetéseket, amelyekre a jelentkezők Messengeren keresztül adhatják le jelentkezésüket egy feleletválasztós kérdőíven keresztül. Egyelőre nincsen limit arra, hogy egy cég hány álláshirdetést adhat fel. A hirdetések az üzleti profiloknál a Jobs/Állások füleknél hozhatók létre és érhetők el.

De mi lehet a Facebook célja az ingyenes szolgáltatással?

Minden bizonnyal a célok egyike az, hogy mind a személyes, mint a professzionális kommunikáció a Messengerre összpontosuljon. Ezen felül a Facebook új szerepet is kap: a munkaközvetítőjét.

A második cél pedig nem más, mint támadás a LinkedIn ellen, ami jól keres a munkapiac közösségi platformjaként, ha pedig más közösségi platform pénzt keres, azt híresen nem kedveli a Facebook. Gondoljunk csak a Snapchat elleni hadviselésre, aminek a legutóbbi lépése a Facebook Stories bevezetése volt.

A LinkedInnek persze egyelőre nincs mitől félnie, ám miután a Facebookon jelenleg 50 millió regisztrált cég található, a kék óriás elegendő közönséggel rendelkezik ahhoz, hogy később komoly kihívó lehessen.

Az egyelőre kérdéses, hogy mikor jut el a lehetőség minden üzleti profilhoz.

A Facebook már korábban elkezdte tesztelni az álláshirdetéseket, erről itt írtunk:

A Facebook most a LinkedInnek megy neki

Forrás: We Are Social Media