Egy ideje sejtük, egy ideje várjuk, most pedig hivatalossá vált – jönnek az élő videók az Instagramra is.

kevin-systrom-instagram

Az Instagram óriási harcot folytat azért, hogy a közte és a Snapchat között zajló háborúból ő kerüljön ki győztesen – ha pedig az egész világpiacot nézzük, ez könnyen meg is történhet. A Stories bevezetésével bár nem igázta le azonnal a sárga szellemet az USA-ban (ahol a Snapchat a tinik körében jelenleg a legnagyobb favorit) de néhány nagy európai és ázsiai piacot már elbitorolt tőle, ami globális szinten gyengíti a vetélytársat.

Nemrég pedig megérkeztek az első hírek az élő videók teszteléséről, ami most valósággá is vált. Kevin Systrom, az app CEO-ja a Financial Times-nak árulta el, hogy a platform következő nagy frissítése az élő videók bevezetés lesz.

Kérdés, hogy az Instagram élő videó mennyire jelentenek veszélyt a Facebook live videóira – melyekre a Facebook óriási figyelmet szentel, gondoljunk csak a velük foglalkozó kampányokra vagy a hasznos és izgalmas új fejlesztésekre és új funkciókra – ám mivel a látogatottság és elérés végül egy cégnél fut össze, ez a veszély talán nem is veszélyes. Éppen ezért nem jelenthet a Facebooknak problémát az, hogy alkalmazásai egyre inkább hasonlítanak egymásra – lásd csak a WhatsApp Snapchat-koppintását.

Az Instagram Stories legutóbbi frissítése a népszerű Boomerang beépítése volt.

És hogy mi a következő dobás? Érkezhetnek a lencsék a Facebook által birtokolt MSQRD által, de a kék óriás bevetheti Prisma-utánzatát is.

A Snapchat jövőbeli tervei ennél kicsit visszafogottabbak, bár jelenlegi frissítések mostanában is debütáltak.

Let the hunger games… continue!

Forrás: We Are Social Media