Már mind jártunk így: elmész a plázába, vásárolsz valamit – vagy akár sok mindent -, aztán hazamész és valamilyen varázslat közbenjárását remélve megpróbálod begyömöszölni az új szerzeményeket a szekrényedbe. Egy brazil pláza São Paulóban most csavart egyet ezen a koncepción legutóbbi „Winter Clothing Drive” kampánya keretében, amikor a vásárlókat arra bíztatták, „hozzanak ruhákat a boltba ahelyett, hogy onnan vinnék el őket” – számolt be a Fastcocreate.com.

1682882-inline-inline-1-a-fashionable-store-where-the-clothes-are-your-own

A VillaLobos Mall tehát egy új módszert álmodott meg a ruhaadományok gyűjtésére, ezért hozta létre a São Paulóban működő Loducca ügynökség segítségével a „Loja Vazia”, az „Az üres bolt” névre hallgató üzletet. Ez egy tiszta tér a pláza közepén, ahol azokat a ruhákat helyezhetik el az emberek, amelyekre már nincs többé szükségük.

Minden nap berendezik a kirakatot a már lerakott adományruhákból és így ösztönöznek másokat is arra, hogy a jó állapotban lévő darabjaikat elhozzák. Esténként minden eladományozott ruhát elhoznak a boltból, hogy az üres üzletet hátrahagyva következő reggel újból indulhasson a folyamat.

1682882-inline-inline-2-a-fashionable-store-where-the-clothes-are-your-own

Közel 3,2 tonna ruha összegyűjtése után és a világ számos plázájának figyelmét felkeltve, a koncepciót nyilvánossá tették, így az üzlet tervrajzai, a kommunikációs csomagok és a vizuális berendezések már elérhetőek minden érdeklődő számára.