Különálló híralkalmazást indít hamarosan a Facebook, Notify néven.

A Financial Times értesülése szerint már a jövő héten megérkezik a Notify, a Facebook egyfajta híralkalmazása. A közösségi oldal olyan lapokkal lépett partnerségre, mint a The Washington Post, a CBS és a Vogue, tehát az ő cikkeiket lehet majd megtalálni az alkalmazásban.

A Notify állítólag gyorsabban betölti majd a cikkeket, vagy az egyéb szerkesztőségi tartalmakat, mintha azokat az adott híroldalon nyitnánk meg, de ezen felül azért plusz szolgáltatások is elérhetőek majd benne. Ilyen például az, hogy a felhasználó értesítéseket kap majd az őt érdeklő eseményekről, illetve a legfontosabb hírekről is.

facebook-notify

Ezzel a lépéssel ismét a saját jelenlétét erősíti a Facebook, vagyis hogy ne más weboldalak legyenek az információk forrásai. Az új alkalmazás a facebookos fiókunk elemzésével ismeri majd meg az ízlésünket, így a számunkra tényleg releváns hírekkel bombáz majd.

A Facebook a Notify-t már egy kisebb csoporton belül teszteli egy ideje, és várhatóan a jövő héten már debütál is az alkalmazás. A Facebook nem kommentálta az értesüléseket.