Mark Zuckerberg még közelebb akarja hozni egymáshoz a felhasználókat a jövőben, ezért a Facebook Inc. jelenleg egy videó chat alapú készülék fejlesztésével kísérletezik. A közösségi média mogul a tervezett innovációval a Google Home-mal és az Amazon Echo-val szeretné felvenni a versenyt, hogy ezentúl uralja az otthoni tereinket is.

 

Egy laptop méretű érintőképernyővel az eszköz teljesen új termékkategóriát jelent majd a Facebook számára, és ha minden igaz jövő tavasszal szeretnék bemutatni egy fejlesztői konferencián. Ez a korszerű technológiai megoldás olyan hatást akar kelteni, mintha a két személy ugyanabban a szobában lenne.

A tervezett készülék mérföldkövet jelenthet a Facebook hardware fejlesztési ambíciói terén. Ehhez elvileg tartozni fog egy széles látószögű objektív, mikrofonokkal és hangszórókkal, ami mesterséges intelligencia irányításával fog működni, hogy fokozza a teljesítőképességet.

A héten a Facebook designvezetője, Luke Woods a hang interface-ről beszélt, viszont amikor az Amazon által fejlesztett Alexa-technológiáról kérdezték, azt nem akarta kommentálni. Azt tehát most már tudjuk, hogy a közösségi platform számára a hangvezérlés nagyon ígéretes lehetőségeket tartogat, és feltehetőleg ez lesz majd a következő lépés a márka életében. A Facebook eddig is működtetett hang alapú alkalmazásokat a látásukban korlátozottak számára, aminek segítségével navigálni tudnak a közösségi oldalon.

A szemfüles tech újságírók azt is kiszúrták, hogy a Facebook jelenleg olyan mérnököket keres, akik hangvezérlésű technológia projekteken dolgoznának, ez alapján pedig már megy a találgatás, hogy a jövőben több hang alapú szolgáltatásra is számíthatunk.

Elképzelhető tehát, hogy a jövőben valamennyi felhasználó használhatja ezt a funkciót?

A Facebook legújabb kommunikációs fejlesztéseiről itt számoltunk be:

A Facebook összevonja a kríziskommunikációs eszközeit

 

A Facebook a Snooze gomb bevezetését is tervezi, amiről itt írtunk:

Tesztüzemben a Snooze gomb Facebookon

 

Forrás: TechCrunch