A BBDO New york és a The Mill egy mozi minőségű kisfilmen dolgozott együtt, hogy felhívják a figyelmet a csimpánzok kihasználására a filmes világban – írja a Fastcocreate.com.

A reklámban egy csimpánz szerepel és éppen ez az, amelynek a PETA (People for the Ethical Treatment of Animals), azaz az állatok etikus bánásmódban való részesítéséért küzdő alapítvány véget akar vetni. A videóban látható csimpánz egy hihetetlenül életszerű CGI animált majom, amely a The Mill alkotása, míg a hirdetés a BBDO New York kezei közül került ki. A csimpánz egy kétoldalú tükörrel lezárt szobában járkál fel-alá egy asztalra helyezett pisztoly előtt, melyet végül megragad és a fejéhez emel. Az üzenet lényege, melyet Adrien Brody közvetít, hogy a hollywoodi csimpánzok szörnyű bántalmazások elszenvedői a mozi és reklám felvételek készítésekor. És mégis miért teszünk ki egy állatot ilyesminek, ha a CGI bármelyikről egy abszolút élethű képet tud alkotni?

A videóban látható CGI csimpánz tényleg hihetetlenül valóságosnak tűnik. „A számítógépes grafikai képmegjelenítést egy újabb szintre emeltük, az izom és a bőr szimulációjánál alkalmazott technológia létrehozása révén, méghozzá olyan magasra, amely egy korábbi projektnél vagy filmnél sem történt meg”, mondta a The Mill animációs igazgatója Angus Kneale egy nyilatkozatban. „Ezt úgy értük el, hogy új technikákat fejlesztettünk ki stimulált véráramlással, bőrfeszesítéssel és még különálló pórusokat is létrehoztunk a csimpánz minden egyes szőrszálának tövében is, mindezt azért, hogy egy olyan lényt hozzunk létre, amely gyakorlatilag megkülönböztethetetlen a hús-vér megfelelőjétől.”

A videó része a PETA „The Great Ape Pledge” (A nagy csimpánz fogadalom) kampányának. Látogassátok meg az oldalt, hogy többet tudjatok meg a filmes csimpánzok bánásmódjáról és életéről!

Alább pedig azt láthatjátok, hogyan készült el az animáció: