Brittany Dawn Davist, aki az egészséges életmódot és a kereszténységet hirdeti követőinek, beperelte Texas állam, mert az ígért személyre szabott étkezési tervekről kiderült, hogy egyáltalán nem szabták személyre, a személyes konzultációk pedig sosem valósultak meg. 

Az influenszer azt ígérte, hogy segítenek a teljesen személyre szabott életmódváltásban, és “minden lépésnél ott lesznek”, de azok, akik befizettek, kaptak egy általános menüsort és edzéstervet, ezzel pedig a vád szerint megtévesztette a fogyasztóit. 

A nőnek közel egymillió követője van, testépítő és szépségversenyeken vesz részt, vállalkozását pedig 2014-ben indította, azt ígérve, hogy holisztikus megközelítéssel lehet nála életmódot váltani, ami a változatos diéta, a hatékony edzések, a kiegyensúlyozott életvitel, és a közösség támogatásából tevődik össze. 92 és 300 dollár között árulta a diétaterveket, és külön összegért lehetett konzultációt kérni. Mikor a közösség támogatása közben az egymással beszélgető ügyfelek rájöttek, hogy ugyanazt a tervet kapták, és ezt szóvá tették, a bejegyzéseiket törölték. 2019-re állt össze elég csalódott ügyfél, hogy jogi lépéseket tegyenek. 

Davis először közzétett egy bocsánatkérő videót, majd törölte azt. A hatóság közbelépése miatt most már nem lehet edzéstervet vásárolni, viszont a becsapott embereket azóta sem kártalanították, bár néhányan azt állítják, hogy teljes titoktartási szerződésért cserébe felajánlottak nekik részleges vagy teljes pénzvisszafizetést. 

Az influenszer azóta az életmód és a vallási tartalmak felé fordult. Most keresztény lelkigyakorlatokat szervez Texas különböző városaiban, és 125 dollárt kér a belépőért.

Forrás: The Guardian