Nem kellett sokat várni, hogy megjelenjen az első átverés a Facebook március 13-i nagy leállása után.

Az interneten máris terjeng egy levél, mely nyelvtani hibáktól hemzsegve kéri azt a felhasználóktól, hogy küldjék tovább az üzenetet minden ismerősüknek.

Természetesen a Facebook egyszerűbben is le tudja szűrni az aktív felhasználóit, így a levél csak egy átverés.

Ha valaki találkozik vele, magyarázza meg a küldőnek, hogy a Facebook nem kérne ilyet felhasználóitól és másoknak ne küldje el az üzenetet, mivel semmi értelme.

Íme a varázslatos szöveg:

“Ennek az üzenetnek az a célja, hogy tájékoztassa minden felhasználóját, hogy szervereink mostanában nagyon elfoglaltak voltak, ezért kérjük, hogy segítsen megoldani ezt a problémát. Felkérjük az aktív felhasználókat, hogy továbbítsák ezt az üzenetet a névjegyzék összes tagjának, hogy megerősítsék az aktív Facebook-felhasználókat, ha nem küldi el ezt az üzenetet az összes Facebook-névjegyére, és fiókja inaktív marad, ha elveszíti az összes folytatást Mozgassa ezt az üzenetet. Az okostelefonod a következő 24 órán belül frissül, és új designt és új színt fog kapni a csevegéshez. Kedves Facebook-felhasználók, 23: 00-tól frissítjük a Facebookra. Ezen a napon 5: 00-ig. Ha nem küldi el az összes névjegyét, a frissítés törlődik, és nem lesz lehetősége a Facebook üzeneteivel beszélgetni.”