A „Kedves jövendőbeli anyuka!” YouTube videó egy anya azon kérdésére válaszol, mit várjon az élettől, ha a gyermeke Down-szindrómával születik – írja a Deseret News.

A CoorDown videója, a Down-szindrómásokat képviselő olasz nemzeti társaság, március 13-án jelent meg. A Down-szindróma világnapját promotálják vele, amely március 21-én esedékes. A célja ezen kívül az, hogy megválaszolják azt a kérdést, amelyet egy várandós anyuka tett fel a szervezetnek, akinél diagnosztizálták, hogy Down-szindrómás a babája.

„Félek: milyen élete lesz a gyerekemnek?” idézi a videó az üzenetét.

15 Down-szindrómás szerepel a videóban, akik Európa különböző pontjain élnek és elmondják, mit várhatnak anyukák ilyen helyzetben: egy gyereket, aki ölelget, futkározik, segít, dolgozik és kihívásokkal szembesül.

„Néha nehéz lesz. Nagyon nehéz. Szinte lehetetlen, mondják az emberek. De nem így van ezzel minden anyuka?”

A CoorDown videója a Saatchi & Saatchi reklámügynökség csapatával készült.

„Az idei Down-szindróma világnap választott témája a jog a boldogsághoz és a Down-szindrómások jólléte” – írja az ügynökségi honlap. „A cél az, hogy promotáljuk a kulturális diverzitást és a valódi integrációt a társadalomban, különösen az iskola és a munka világában.”

Idén már harmadik éve, hogy a Saatchi & Saatchi itáliai irodája együtt dolgozik a CoorDown szervezettel és elindítják kampányukat a Down-szindróma világnapja alkalmából. Az eddigiek is jól teljesítettek: az ügynökség 11 Lions díjat nyert velük a Cannes-i Nemzetközi Reklámfesztiválon.