A Snapchat mostanttól segíthet megtervezni esténket és összegyűjti számunkra a legfontosabb híreket is.

Vurb

A social media-óriás ugyanis a hírek szerint 110 millió dollárért vásárolta fel a Vurbot – ezen felül 75 millió dollárt kínált fel, hogy a beolvadás után is a cégnél maradjon a Vurb alapítója és a CEO-ja, Bobby Lo.

A szakma az Instagram Stories bevezetése – és óriási szakmai  és felhasználói sikere – után feszülten figyeli, hogy mi lesz a Snapchat következő lépése – hiszen a social media-platform alatt alaposan megmozdult a föld az Instagram új funkciója miatt.

A Snapchat a jelek szerint egy keresőmotor beépítésével akarja megreformálni és még csábítóbbá tenni alkalmazását. A Vurb kereső appja az egyetlen olyan alkalmazásként hirdeti magát, mely teljesen a felhasználó ízlése szerint szabja meg ajánlatait és tájékoztat naprakészen azokról a témákról, melyek a leginkább érdekelhetnek minket.

De hogyan is illik ez be a Snapchatbe? Egyelőre csak tippelhetünk, de ha megnézzük a Vurb különböző funkcióit lehetnek elképzeléseink, hogy a 110 millió megvásárolt cég miképpen tudná színesíteni a Snapchatet.

A Vurb Cards például különböző helyszínekről – például éttermekről és kávézókról – kínál lokális információt és véleményeket, de az appon keresztül foglalhatunk asztal és vásárolhatunk például jegyeket is. Ez könnyedén beépíthető a Snapchatbe, ahol egy-egy posztnál vagy sztorinál a felhasználók láthatnák, hogy a kép hol készült és azonnal foglalhatnának is maguknak asztalt vagy felvehetnék a helyet a meglátogatandó helyszínek listájára. Ez pedig máris kötődik a Vurb másik platformjához, a Vurb Deckshez, ahol saját listákat készíthetünk meglátogatandó helyszínekről. Egy idő után a Vurb tudását és adatbáziást felhasználva a Snapchat akár helyszíneket is ajánlhatna nekünk azokról a vendéglátóegységekről vagy szórakozóhelyekről, amik a legjobban illenek hozzánk és érdeklődésünköz.

A Snapchat itt ráadásul plusz bevételt is tudna szerezni a különböző helyszínekről, amelyek fizethetnének azért, hogy kiemelt helyen legyenek a találatoknál és ajánlásoknál.

Ezenfelül ott van még a Vurb Today is, mely az érdeklődési körünkbe illő legfontosabb hírekről tájékoztatja a felhasználókat. A rendszer megfelelő lenne ahhoz, hogy a Snapchat új csatornákat és felhasználókat ajánljon.

A Snapchat a  Vurb chatfelületét is felhasználhatná, melynek lényege, hogy ismerőseinkkel közvetlenül oszthatunk meg helyszíneket, helyeket, fotókat és kritikákat. Ezzel pedig a Snapchat is jelentős lépést tenne afelé, hogy fontos pozíciót foglaljon el a különböző chatplatformok között.

Forrás: Social Media Today