Megint újított az Instagram, ráadásul rögtön három frissítést adott közre. Nem csoda, hogy most már hivatalosan is lekörözte a Snapchatet.

Könyvjelzőzött posztok

A könyvjelzőzött posztok rendszerezésében mostantól nagy segítségünkre lehetnek a gyűjtemények. Ezek tulajdonképpen a „mentés” funkció kiterjesztett változatai, és nagy valószínűséggel hasznos kiegészítőnek bizonyul majd azok számára, akik előszeretettel használják az appot vásárlások, kiadások megtervezéséhez.

Ahhoz, hogy egy ilyen kollekcióba menthessünk egy képet, az ujjunkat a decemberben startolt könyvjelző ikonon kell tartanunk. Utána az alkalmazás felkínálja a lehetőséget, hogy a posztot gyűjteménybe mentsük – itt akár létre is hozhatunk egy újat, vagy választhatunk a korábban kreáltak közül. Eltárolt fotóinkat ugyanott érhetjük el profilunkon keresztül, mint eddig, mindössze egy „gyűjtemények” kiegészítést fogunk látni mellette.

Matricák

Másik újítása a Facebook tulajdonában álló alkalmazásnak a matricák bevezetése. A vicces vagy aranyos figurákat nemcsak fotókra, hanem videók elemeire is ráilleszthetjük, úgymond mozgásra késztetve őket, ezáltal még interaktívabbá és szórakoztatóbbá téve a Stories funkciót. Ha azonban unjuk a kész mintákat, saját arcunkból is készíthetünk újakat: az úgynevezett selfie-matricákat szintén bárhol elhelyezhetjük posztjainkon, elég megkeresnünk hozzá a fényképezővel jelölt ikont a többi matrica között.

 

Az Instagram Stories győzött

Utóbbi frissítéssel a szivárványos app újfent a Snapchat egyik alapfunkcióját vette át – a sok-sok „ihletmerítés” következtében pedig immár kimondhatjuk: az Instagram Stories hivatalosan is lekörözte felhasználószámban a kis szellemet. Míg előbbit naponta 200 millióan használják friss jelentések szerint, utóbbi „mindössze” 161 millióval büszkélkedhetett tavaly decemberben. Ennek okaként betudható, hogy a userek nem különösen törődnek azzal, egy újítás koppintás-e vagy sem – a funkcionalitás sokkal jobban foglalkoztatja őket. És mivel a több felhasználóval rendelkező Insta szinte teljesen azonos kiegészítéseket kínál, mint a Snapchat, jobb választásnak tűnik – ami rendkívül fontos a különböző márkákra nézve, mivel, mint arra több szakértő is rávilágított, nem mindegy, hol ruháznak be hirdetésekre.

Forrás: Social Media TodayWeAreSocialMedia