Bár napi 200 millió felhasználójával az Instagram Stories kevesebb mint egy év alatt lekörözte a Snapchatet, a fejlődésben nincs leállás. Az Instagram két új fontos frissítést is elérhetővé tett.

Location Stories

A Location Stories segítségével az Instagram-felhasználók mostantól rákereshetnek különböző helyszínekre és városokra, és megtekinthetik az ott felvett Instagram Stories-tartalmakat.

A Location Stories a felhasználók azon történeteit gyűjti össze, melyeken megjelennek a nemrég elérhetővé vált location matricák.

A felhasználók a történetek megtekintésénél láthatják, hogy történetük be lett válogatva egy-egy helyszínhez.

Hashtag Stories

A Hashtag Stories lényege abban áll, hogy rákereshetünk a különböző hashtagekkel ellátott Instagram Stories-tartalmakra. A működés hasonló elven történik: azokat a történetek jelenhetnek meg egy-egy hashtag alatt, melyeknél a felhasználók használták az ugyancsak nemrég elérhetővé vált hashtag matricákat.

A privát fiókok történetei nem jelenhetnek meg a Location Stories-nál. A funkció a közeljövőben válik elérhetővé minden felhasználó számára.

A funkció igencsak hasonlít a Snapchat legutóbbi frissítéséhez, melynek lényege az, hogy néhány városban lehet keresni a snapek között. A Snapchathez hasonlóan az Instagram Locations Stories-a is algoritmuson alapszik.

Az Instagram mindent – így az ajánlásokat – is algoritmusokkal állítja össze, azokon az információkat vizsgálva, hogy a felhasználó kiket követ és milyen tartalmakat lájkol. Blake Barnes, az Director of Productja szerint így teszi lehetővé az app, hogy minden helyből, minden városból, minden bárból a lehető legtöbb és legjobb tartalmat láthassuk.

Ezzel szemben a Snapchat emberi szerkesztőkre bízza az Our Stories összeállítását.

Forrás: Mashable