Túl sok időt töltesz annak nézegetésével, hogy mit posztolnak a barátaid Instagramon és Facebookon és nem vagy velük eleget a való életben? A „Ketchuppp” alapítói így gondolják. A válaszuk a problémára pedig egy alkalmazás, amely segít találkozni a haverokkal, amikor úgy alakul, hogy egészen közel jártok egymáshoz – írja a TechCrunch.

A Ketchuppp abban akar segíteni, hogy olyanokkal találkozhass, akikkel tényleg szeretsz együtt lenni és akikkel szívesen töltesz időt rendszeresen (vagy töltöttél, még mielőtt a közösségi média felfalta a társas életedet). Mindezt pedig személyesen tedd meg, ne digitálisan.

photo-10-19-2013-6-32-33-pm1

Az alkalmazás január óta működik, bár dán alapítói azt mondják, még tavaly júniusban álltak elő az ötlettel. Az iOS és Android applikációkat 2013 augusztusában indították el, amit 300 ezer eurós anyagi támogatással értek el részben a So-Me Consulting, részben pedig a DayLike nevű cégeknek köszönhetően.

A Ketchuppp úgy találja meg az ismerőseidet, hogy GPS követést futtat a háttérben és jelzi neked, ha egy barátod a közelben van – így javasolhatod neki, hogy fussatok össze! „Ami miatt a Ketchuppp különbözik a többi közösségi platformtól az az, hogy mi nem kapcsolódunk egyik közösségi média felületre sem. A Ketchuppp csak azokkal az emberekkel könnyíti meg a találkozást, akik benne vannak a mobil eszközöd telefonkönyvében” – olvasható az applikáció leírásában.

A privát szférára is fókuszálnak: az alkalmazás nem adja ki a felhasználó valós tartózkodási helyét bárkinek – akár barátról, akár ellenségről legyen szó. „Csak arról informál, ha valaki a környéken van. Ezért nem történhet meg, hogy valaki meglepjen téged, miután pontosan megnézte a térképen, hol vagy. Tiszteljük a felhasználó privát szféráját, így mindkét félnek bele kell egyezni a találkozóba.”

Ketchuppp – enjoy real life from Ketchuppp on Vimeo.