A Paramount egy 27 millió dolláros per elé nézhet azért, mert nem helyezett el elég termékmegjelenést a Transformers: A kihalás kora című filmben, ami 2014-ben került a mozikba.

A Wulong Karst Tourism, egy államilag támogatott kínai utazási cég perelte be a Paramountot és annak társproducerét, a China Movie Channelt, amiért azok nem váltották be kötelezettségeiket a megállapodás szerint. A cég állítása szerint 750 ezer dollárt fizettek azért, hogy China Wulong megjelenjen a filmben.

transformers-4-product-placement

Ez a termékmegjelenés ténylegesen kimaradt a filmből, amiért a Paramount más jellegű megjelenést kínált, amit azonban a cég nem fogadott el. A probléma nagy lehet a filmvállalat számára, hiszen a Wulong Karst egy államilag támogatott vállalat, azaz a kínai kormány áll mögötte. Ha magára haragítja a vezetést a Paramount, akkor több más film sikere is kérdéses lehet Kínában, ami nagy visszaesést jelenthet.

Egyelőre nem tudni, hogyan sikerült kihagyni a filmből a termékmegjelenést, amire szerződés volt. A 750 ezres bevétel ezek után komoly kiadással is járhat, ugyanis 27 millió dollárt vár a kínai cég a Paramounttól kárpótlásként.

Forrás: Hollywood reporter