Szélesebb körben tette elérhető az élő videók készítését a YouTube, kérdés, hogy nem túl későn tette-e. És elég széles-e az új kör. Más funkció elérhetősége is bővült.

Bár ha online videókról van szó, máig a YouTube juthat eszünkbe, ám a Google fiának koronája régóta rezeg a Facebook nagyratörő tervei és a Snapchat, illetve az Instagram miatt, ahol napi több milliárd videóletöltés történik – utóbbinál pedig nemrég vezették be világszerte az élő videók lehetőségét.

A Facebook videós előretöréséről itt olvashatsz bővebben:

Facebook: Új algoritmus, hosszabb videók

A YouTube most az élő videókkal próbálja biztosítani szerepét a piacon. Új blogbejegyzésükben kiemelték, hogy ők minden más szereplő előtt, már 2011-ben biztosították a lehetőséget az élő adásra: ám a YouTube-on viszont eddig leginkább csak számítógépről lehetett live streaminget indítani, a lehetőség okostelefonra csak tavaly érkezett meg és az is limitált partner számára volt elérhető.

Eddig! A felhasználói kört ugyanis bővítették – mostantól mindenki élhet a lehetőséggel, akiknek több mint 10.000 feliratkozójuk meg, mely a YouTube szerint több százezer felhasználót jelenthet.

Mivel máshol nincs szükség bizonyos követőszámra a streamingre, hiábavalónak tűnhet a YouTube lépésre, hiszen a felhasználók így szívesebben fordulhatnak a Facebookhoz vagy Instagramhoz, esetleg a Twitterhez. Ezen felül a lépésse kizárják a feltörekvő vloggereket is, ami megintcsak nem a legbölcsebb döntés.

SuperChat

A YouTube egyúttal azt is bejelentette, hogy szélesebb körben teszi elérhetőbbé a borzalmas nevű SuperChatet is, melyen beül a kommentelők kommentet vásárolhatnak, mely ezután virító színben pompázva marad a többi komment felett, egészen öt órán át – vagy minden bizonnyal amíg nem érkezik nagyobb felajánlás, de ez egyelőre nem biztos. A SuperChat Kínában óriási siker volt, ami nagy szó, hiszen az országban jelenleg több mint 150 live-streaming aplikáció versenyez egymással.

A YouTube legutóbbi megkésett frissítéséről tt olvashatsz:

Jön a beépített chat a YouTube-ra

Forrás: Social Media Today