Bár sok minden könnyebb lenne, de úgy tűnik, egyelőre hiába várunk a Facebook saját operációs rendszerére.

Mark Zuckerberg, a Facebook vezére nemrég úgy nyilatkozott, hogy nem érzi feltétlenül szükségét annak, hogy a cég elkészítse a saját operációs rendszerét. Ez azzal kapcsolatban került szóba, hogy egy interjúban a Google – Facebook versenyről faggatták – írja a Business Insider.

Azt is elmondta Zuckerberg, hogy olyan népszerű alkalmazások, mint maga a Facebook, az Instagram, a Whatsapp azok, amik igazán számítanak. Ezek mellett pedig nem érzi szükségességét egy saját operációs rendszert futtató Facebookos okostelefont a piacra dobni.

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-photos-facebook-glasses-image24081648

Persze a gondolat azért ott motoszkál a Facebook-vezér fejében, hogyha lenne egy saját fejlesztésű készülék, akkor még jobban ki tudnák szolgálni a felhasználóikat, illetve a termékek felé is nőne az elköteleződés. „Egy kicsit stresszes” – fogalmazott a saját operációs rendszer hiányáról.

A Facebook-telefonról már évek óta pletykálnak, de a cég nem tett még semmilyen bejelentést, amiből arra lehetne következtetni, hogy a szóbeszédek meg is valósulnak.

Bár 2013-ban a HTC gondozásában megjelent egy Facebook-telefon, de az igazából Androidon futott, és csupán annyit tudott, hogy volt rajta egy alkalmazás, a Facebook Home, amely átalakította az Android kezelőfelületét. A készülék nem volt túlságosan népszerű, az amerikai piacon alig egy hónap után csökkentettek az eredeti áron, míg az Egyesült Királyságba az előzetes tervekkel ellentétben már el sem jutott.