Aki rendszeresen használja a Facebook tulajdonában lévő képmegosztó szolgáltatást, az tisztában van vele, hogy mennyire fontosak a hashtagek az Instagramon: ezzel az eszközzel lehet “elérni” olyan felhasználókat, akik egyébként nem követik a profilunkat. A hashtagek használata ugyanakkor nem egyszerű feladat, ha túl keveset használunk az a baj, ha túl sokat, az sem jó, ráadásul sem a kommentek, sem a képaláírás mellett nem mutat jól a sok kettős kereszttel jelölt kulcsszó.

Régi probléma ez az Instagramon, viszont most úgy tűnik, hogy érkezik a megoldás, hiszen már tesztelik azt a lehetőséget, amivel úgy adhatunk meg hashtageket, hogy azokat ne a képaláírás mellé, vagy a hozzászólások közé kelljen beírni. Az új funkcióra a hasonló felfedezéseiről híres Jane Manchun Wong számolt be, és az általa megosztott fotókon jól látható az Add Hashtags opció, ahová beírhatók lesznek azok a kulcsszavak, amikről a felhasználók úgy gondolják, hogy a lehető legnagyobb elérést generálják.

Így fog kinézni az hashtag opció – Forrás: Jane Machun Wong

A fejlesztésről így nyilatkozott Kanicsár Ádám András, a Be Social közösségi média szakértője:

“Bár a hashtagek használata potencionális fontosságú az Instagramon, a legtöbben máig nem élnek az általuk adta lehetőséggel megfelelően. Rengeteg márkánál nincsenek állandó, bejáratott és persze saját hashtagek, emellett sokan alig használják őket, holott itt nem probléma a nagy mennyiség. Mások pedig pont a másik hibába esnek: a képaláíráshoz túl sok hashtaget írnak, rontva a content összképén. A hashtagek elhelyezése emiatt eddig igencsak problémás volt: nem szerencsés őket túlzott mennyiségben a posztleírásba helyezni, a kommentszekcióba pedig sokan nem merik őket leírni, félve, hogy ott nem érik el hatásukat. Az, hogy a hashtagek most kijelölt helyen jelenhetnek meg, nagyban megkönnyíti a jó contentek létrehozását, olyannyira, hogy marketingszempontból ez könnyen jelenthet akár új mérföldkövet az Instagram számára. Innentől kezdve már csak a helyes címkék megtalálása és megfelelő mennyiségű használata a profilok kezelőinek legfőbb feladata.”

Arról még nincs semmilyen információ, hogy a beírt szavak (amiknek a száma egyelőre nincs korlátozva) valamilyen formában megjelennek-e a poszt mellett, illetve az Instagram részéről sem jelent meg semmilyen hivatalos közlemény, hogy mikorra várható a sokak által régóta várt funkció hivatalos bevezetése.

Forrás: Social Media Today