Elsőre annyira nem vonatkozik ránk a cím, de mivel India a világ második legnépesebb országa Kína után, így mindenképpen hatással van a világra az, amit ott történik. (Pláne, hogy számos amerikai cég vezérkarában indiai származásúak ülnek, lásd Google.)

Az indiai kormány egyébként az ország veszélyeztetése miatt tiltotta be a Tiktokot, a Wechatet és még számos kínai applikációt – írja a BBC.

Szerintük ezek az alkalmazások veszélyesek India függetlenségére és integritására, illetve a közrendre és az állambiztonságra. Összesen 59 appot érint a tiltás, aminek kiváltója valószínűleg egy India és Kína menti vitatott határszakaszt érintő konfliktus.

Indiai TikTok-sztárok

Az indiai informatikai minisztérium hivatalosan azért tiltotta be az alkalmazásokat mert több helyről is érkeztek panaszok, hogy azok adatokat lopnak, és azokat engedély nélkül továbbítják ismeretleneknek.

A tiltott alkalmazások listáján ott van még a Weibo, a Clash of Kings játék, illetve az Alibaba, a Club Factory és a Shein e-kereskedelmi alkalmazások. A Tiktoknak azért is fájó ez egyébként, mert Kína után  India  a legnagyobb piacuk, az országban 120 millió felhasználót regisztráltak.