A Facebooknak gondja akadt: a tinédzserek már nem gondolják úgy, hogy menő. És ennek nem más az oka, mint, hogy a közösségi háló tele van azokkal az emberekkel, akik miatt eleve az internetre csatlakoznak és akiket egyébként elkerülnének: a szülőkkel. Egy új Facebook alkalmazás „Family Matters” néven kínál megoldást biztosítva, hogy a barátaid és a szüleid ne keveredjenek össze a Facebook profilodon, kínos pillanatokat okozva – írja a The Daily Dot.

e98fc31d723e2ed5e73887e3831f4059

Az alkalmazás létrehozója, aki nyilvánosan csak a Reddit felhasználónevén fut, ami a „solheard”, azt mondta, személyes tapasztalatból indult ki:

„Már nem élveztem többé a Facebookot, mert a családomnak kialakult az a szokása, hogy minden posztomhoz kommentelt. Azt is észrevettem, hogy a barátaim viszont felhagytak a hozzászólások írásával, amint a családom is belekeveredett. Ne értsetek félre, szeretem őket és nagyszerűek, de tényleg azt kívántam, bárcsak lenne két külön közösségi háló a családomnak és a barátaimnak.”

„solheard” pedig a barátnője javaslatára maga állt elő a megoldással. A Family Matters voltaképpen igen egyszerűen működik. Fogja a státuszfrissítést és két posztot készít belőle. Az első láthatatlan a barátoknak, a második pedig a családtagoknak, így távol tartva egymástól a kettőt.

Itt egy példa poszt, amely a szülők számára látható (az első és egyetlen komment az apukáé):

Family_Matter_FB_Parents_

És itt van az, amelyik az ismerősök számára jelent meg (az apuka kommentje nélkül):

Family_Matter_FB_Friends_

Bár az olyan alkalmazások, mint a Family Matters, hasznosak, „solheard” kétli, hogy megállítja majd a Facebookról távozó kamaszok tömegét. Minket azonban tovább itt tarthat ez a szűrő berendezés.