A BMW tulajdonában van az alphabet.com.

A héten alakult meg a Google új anyavállalata, az Alphabet, így egy hatalmas holdinggá vált a cég, aminek a segítségével szét tudják majd választani a különböző tevékenységeket. Még mielőtt azonban kiválasztották volna a nevet, érdemes lett volna rákeresni az alphabet domainre. A Mashable azt írja ugyanis, hogy az alphabet.com a BMW tulajdonában van – a német autómárkának viszont jelenleg esze ágában sincs ezt eladnia.

dreamstime_s_50708554

A Google jobb híján abc.xyz néven indította el az anyavállalatuk weboldalát. Paul Graham, az Y Combinator nevű webes tanácsadó cég alapítója azt írja blogjában, hogy a „gyengeség jele” az, hogyha egy vállalat nem tulajdonosa a saját nevük „.com” domainjének.

További kellemetlenség ezen felül, hogy ez a felhasználónév már a Twitteren is foglalt, egy Chris Andrikanich nevű emberé, aki az utóbbi napokban a figyelem középpontjába került.

A Google viszont nem tartja annyira tragikusnak a fentieket, Larry Page szerint, mivel az Alphabet egy holdingvállalat, vagyis ezen a néven nem lesznek saját termékei, márkaként nem igazán fog megjelenni a piacon.