Mégis van a Földön olyan, amivel Attenborough nem tud összebarátkozni, ez pedig az Instagram. Pedig nagyon jól indult a kettejük kapcsolata, a természettudós tanulmányozta, majd mikor megfelelőnek látta az időt, közeledett az Instagram felé, ami nem utasította ezt el, sőt úgy tűnt, kialakulhat a barátság, de mégis kiderült, hogy a közösségi média nem az a faj, amit Attenborough meg szeretne menteni.

Attenborough egy reggeli műsorban vallotta be, hogy meggyőzték ugyan, hogy az Instagram közösségéhez is szóljon, mennyire fontos a természetvédelem, és a fajok megőrzése, ráadásul azonnal rekordokat is döntögetett, de mégsem érzi a késztetést, hogy újra posztoljon. És arra sem, hogy üzenetekre válaszolgasson, ugyanis azt is elmondta, hogy ő az analóg megoldások híve, és naponta 70 levelet kap, ezzel is éppen elég dolga van, ugyanis ha felbélyegzett, megcímzett válaszborítékot is mellékelnek, akkor válaszolni is szokott.

A műsorban egyébként egy ötödikes kisfiú, Harry kérdéseire elmondta, hogy a legfélelmetesebb az volt, mikor egy elefánt rohant felé, de mivel tudta, hogy csak azt üzeni, hogy ne menjen közelebb, ezért nem ment közelebb, és az elefánt is megenyhült. Arra pedig, hogy mit tehet Harry, hogy megmentse a Földet, azt válaszolta, hogy ne pazaroljon. Se ételt, se áramot, se gázt, se papírt. Ha mind gazdaságosabban élnénk, a világ  jobb hely lenne. 

Forrás: BBC