A LinkedIn új programjában tőle szokatlan módon a kisebb cégeket Kicélozza meg – így támogatva meg új funkcióját, a ProFindert.

linkedin-small-business-contest

Bár a LinkedIn eddig leginkább a nagy cégek toborzóhelye volt, a jelek szerint a fejlődő social media-platform most a kisebb vállalkozások számára is próbál minél nagyobb esélyt adni az érvényesülésre.

A most induló LinkedIn ProFinder Small Business Contest lényege, hogy a LinkedInen lévő kisebb cégek megoszthatják fejlődésük és szolgáltatásaik történelmét – a három legjobb pályázó 5000 dollár készpénzt és 90 napos LinkedIn Premium előfizetést nyer.

ProFinder

Ám valójában a verseny az új funkciót, a ProFindert promótálja – de mi is ez és hogyan működik? A ProFinderrel vállalkozókat  és szabadúszókat kereshetünk különböző projektekre – vagyis nem hosszútávó munkavállalókat, hanem embereket, akiknek a tudására rövid távon van szükségünk. Egy kis vállalkozás például nem engedhet meg magának egy állandó grafikust – de lehet olyan szituáció, mikor egy projekten belül mégis szükség van rá. Ilyenkor jöhet előtérbe a ProFinder.

Az új funkcióval a LinkedIn arra próbálja ösztönözni felhasználóit, hogy azok kezdjenek el egymással is együttműködni és üzletet kötni az oldalon belül. Miután pedig több mint 200 országból 450 millió felhasználója van a platformnak, az újdonság rendkívül hasznos lehet.

Forrás: Social Media Today