Az iOS 8, az Apple iPhone és iPad mobil szoftverének új verziója a várakozások szerint júniusban érkezik új funkciókkal, amelyek erősen fókuszálnak majd a fitnesz témakörére. Most egy állítólagos kiszivárgott képen látható, milyen más típusú alkalmazásokat adnak még hozzá a frissítéshez – írja a Mashable.

Az alábbi kép szerint, melyet a kínai közösségi hálózatban, a Weibo-n osztottak meg, az Apple jelentkezni fog a Mac-es már meglévő OS X alkalmazásai iOS verzióival, mint amilyen a „Preview” és a „TextEdit”. Ezek az eszközök abban segítenek majd a felhasználóknak, hogy megtekintsék az iCloudban tárolt fájljaikat, írja a 9to5Mac.

Weibo

A képen a „Healthbook” nevű alkalmazás is felbukkan, melyről már sokat pletykáltak és amely fitnesz statisztikákat monitorozna (a megtett lépésekből és az elégetett kalóriákból), valamint figyeli a vérnyomást, a szívdobogást és a glükóz szintet. Arról is beszéltek már, hogy a következő generációs iPhone hardverben több olyan szenzor is lesz, amelyek működni fognak az iPhone M7-es mozgás-társprocesszorával.

Ezen kívül az Apple állítólag térképes átalakításokon is dolgozik az iOS-en, tömegközlekedési útirányok hozzáadásával és érdeklődési pontok kijelölésével – mint repterek, autópályák és így tovább -, hogy azok könnyebben megtalálhatóak legyenek.