Ne lepődj meg, ha hirtelen kevesebben követnek majd. Az Instagram törli a spammelő felhasználókat.

Amikor a héten bejelentette az Instagram, hogy öt új filter érkezett (egyébként 2012 óta nem volt ilyen frissítés), már akkor céloztak rá, hogy rendbe teszik a felhasználókat. Vagyis a kamu, spammelő accountokat törlik majd.

instagram-2

Ez most be is következett, felhasználók millióit törölték – a megmaradtak pedig teljesen kiakadtak és reklamálnak. Van, aki rengeteg követőjét elveszítette most, és követeli vissza azokat. Annak ellenére, hogyha nem csúszott nagy hiba a gépezetbe, akkor nem értékes, hús-vér követőket veszített, hanem olyanokat, akik teleszemetelték kommentekkel a képeit. De úgy tűnik, sokaknál ez nem számít, a lényeg, hogy a követőinél minél magasabb számot lásson.

instagram

A TheNextWeb által „rajtaütésként” aposztrofált tisztogatás egyébként leginkább az olyan sztárok Instagram-fiókját érintette érzékenyen, mint például Justin Bieber, Akon, vagy Kim Kardashian. De meglepő módon, a rendbetétel legnagyobb vesztese maga az Instagram: az alkalmazás hivatalos oldala ugyanis mintegy 18 millió követővel lett szegényebb.

Az alábbi ábrán meg tudod nézni, hogyan változott meg egy nap alatt a TOP 100 felhasználói fiók követőinek a száma.