Rövid videókra cserélhetik a fényképeket.

Naponta mintegy négymilliárdnyi kattintás érkezik a Facebookon a profilokra, ezért nem mindegy, hogy az ott látható dolgok mennyire izgalmasak. Éppen ezért a profilkép teljesen új értelmet nyerhet. A tervek szerint nem egy hagyományos fotó, hanem egy legfeljebb 7 másodperces kis videó érkezhet a helyére, amelyek újraindulnak, például a Vine-os videókhoz hasonlóan. A tesztek már el is indultak, egyelőre Amerikában és az Egyesült Királyságban kísérleteznek az újdonsággal. Előreláthatólag egy kis kamera ikon jelzi majd azt, ha nem fotó, hanem videó lesz a profilképünk helyén.

Ezen felül egy rövidke bemutatkozó szöveggel is felturbózhatjuk a profilunkat, hasonlóan az Instagramhoz. Igaz, elvileg, ha itt azokat az embereket adjuk hozzá az ismerőseinkhez, akiket a való életben is ismerünk, kicsit szükségtelen funkciónak hangzik, de ki tudja, biztosan lesz olyan, aki ezt is ki fogja tölteni.

A profilunkhoz ráadásul kiválaszthatunk 5 db kiemelt képet is, amelyek rögtön a névjegyünk alatt lesznek láthatóak. Természetesen beállíthatjuk azt is, hogy ezeket kik láthassák, mi döntjük majd el, hogy bárki megnézheti ezt a részt, vagy csak az ismerőseinknek mutatnánk meg azt.

facebook-foto

Így állíthatsz be videót

A Lifehacker már meg is írta, hogyan lehet beállítani az új videós profilt. iOS-en vagy andoridon belül nyisd meg a Facebook alkalmazást, menj rá a profilodra és kattints bele a profilfotóba. Itt ki tudod majd választani a „Take a New Profile Video”, vagyis profil videó készítése funkciót, vagy ha már van ilyened, akkor a meglévő videó feltöltését. Nálunk valószínűleg még nem érhető el ez a lehetőség, de erre egy „hamarosan” üzenet fel is hívja a figyelmünket.

Az újdonság természetesen nem csupán mobilon, de asztali gépeken is látható lesz.