A címzett kap majd egy felkérést az üzenet fogadására az bejövő mappájába.

Eddig, ha olyan személynek küldtünk üzenetet a Facebookon, aki nem volt az ismerősünk, akkor az jó eséllyel az „egyéb” mappába került, és nem is biztos, hogy az illető kapott róla értesítést. Így tehát eléggé bizonytalan volt, hogy a célszemély végül elolvassa-e, amit írtunk neki, és ha igen, mikor.

Esetleg, ha nagyon fontos volt az üzenetünk, akkor volt arra lehetőség, hogy 1 dollárért cserébe ne az „egyéb”, hanem a bejövő mappában landoljon az.

Ha minden jól megy, akkor néhány napon belül felhagy a Facebook ezzel a gyakorlatával. Mégpedig úgy, hogy jön egy új funkció, a Message Request, azaz az Üzenetküldési kérelem – írja a Mashable. Ez annyit tesz, hogyha ismeretlenként szeretnénk üzenetet küldeni valakinek, akkor először egy kérést kell küldenünk a címzett felé (aki ezt a bejövő mappájában látja majd), aki pedig eldönti, akarja-e fogadni a levelünket vagy nem.

facebook-uzenet

A cég azt ígéri, hogy nem jut hozzánk el emiatt több spam, sőt, ezeket a kéretlen üzeneteket mindenképp törlik majd.

Ilyen felkérés nélkül persze továbbra is írhatunk annak, akivel már volt üzenetváltás, illetve az ismerőseink felé sem lesz hasonló korlátozás. További enyhítés még, hogy akkor sem kell kérelmet küldeni, ha a telefonunkon névjegyzékét szinkronizáltuk a Facebookkal, és a két félnek kölcsönösen megvan egymás telefonszáma.