A Facebook sztorik hirdetéseiből egy gombnyomással tudnak Messenger üzenetet küldeni a felhasználók a hirdetőknek. Mohit Rajani, a Messenger termékmenedzsere azt is elmondta, hogy az opció az Instasztorikban is elérhető lesz. A felhasználó egy húzással indíthat kommunikációt a hirdetővel, a sztoriból azonnal elő lehet hívni az üzenetküldési ablakot. 

Rajani hozzátette, hogy naponta 500 millió ember oszt meg sztorikat a Facebookon, Instagramon, Messengeren és WhatsApp státuszban, és több mint 40 millió vállalkozás használja aktívan a Messengert. Minden hónapban 3 millió márka hirdet a Facebookon és tulajdonában lévő applikációkon.

„Tudjuk, hogy a hirdetések miatt növekszik az interakció. A tesztjeink szerint kilenc márkából hét számolt be arról, hogy ha a hirdetéseik nem csak a feedben vagy sima sztoriban, hanem üzenetküldési lehetőséggel ellátott sztoriban is megjelennek, akkor növekszik az interakció, többen töltik le a márka applikációját, regisztrálnak, vásárolnak vagy a kosárba teszik az adott terméket” – foglalta össze Rajani az első tapasztalatokat. 

Forrás: Adweek