Hamarosan eltűnik a fekete háttér a függőleges videók mögül.

A YouTube frissíteni kívánja mobilapplikációját, melynek eredményeképp óriási átalakuláson esik át a platform. Ennek egyik hozadéka a fekete háttér eltávolítása a vertikális videókról, így képesek lesznek kijelzőnk méretéhez igazodni és teljesen kitölteni azt.

További változások is várhatók az appon belül: hamarosan változtathatjuk egy videó lejátszási sebességét, a képernyő megérintésével kihagyhatjuk a soron következő videót (ez a funkció egyelőre kísérleti stádiumban van), és kapunk egy vadonatúj YouTube logót is.

A felújított embléma nem sokban különbözik elődjétől: ugyanaz a fekete-piros-fehér séma köszön vissza rajta, ám a betűk közelebb kerültek egymáshoz, és a piros mező is bal oldalra “költözött”. A YouTube azzal indokolta a logó újratervezését, hogy ebben a formában könnyebb lesz kisebb képernyőkön adaptálni.

A videómegosztó site asztali verziója szintén át fog esni egy nagy átalakuláson, melynek eredményeképp – sokak örömére – elstartol az éjszakai üzemmód. A fekete alapháttérrel egyébként nemcsak a YouTube, hanem a Twitter is elkezdett már kísérletezni:

Asztali verzióra tesztelik a Twitter éjszakai üzemmódját

Amíg az új funkciók élesítésére várunk, próbáljuk ki a nemrég bevezetett chatet, melyről korábban hírt adtunk:

Itt a közvetlen üzenetküldés YouTube-on

Forrás: Mashable