Sokan kezdik el ritmusra ütögetni a kormányt, amikor éppen egy jó zene megy a rádióban és pont a pirosnál állnak az autóval vagy dugóba keveredtek. Egy mérnök úgy gondolta, hogy ez az élmény egy kicsit továbbfejleszthető – írja a TechCrunch.

Gregor Hanuschak, aki korábban a NASA munkatársa volt, elindított egy Kickstarter projektet a Smack Attack nevű talámány népszerűsítésére. Ez egy autós kütyü, amely lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy a kormányon bemutatott dobszólókat felerősítsék.

Röviden a projektről: a Smack Attack rendszer két különálló részből áll, egy kormány borítóból és egy az általunk választott iOS eszközre készült alkalmazásból. Amint a kettő kapcsolatba lép egymással Bluetoothon keresztül, mindenki, ami lelke mélyén Ringo Starrnak érzi magát, eldobolhatja az alkalmazásban előre betöltött dobszóló mintákat a nyolc ponton elhelyezett szenzoroknak köszönhetően, amelyeket a borítás textil anyaga alatt rejtettek el.

smackattack

Természetesen ezek a minták személyre is szabhatók és ha éppen együtt utazunk valakivel, az alkalmazás lehetővé teszi, hogy beinduljon a közös „jam” is – ami persze katasztrófába is fordulhat attól függően, hogy milyen tehetségesek az utastársaid.

Bár elsőre kissé nevetségesnek tűnik a projekt, Hanuschak valóban igyekszik egy problémát kezelni: a vezetők arra való hajlamát, hogy elbóbiskoljanak, ha sokáig nem kell a kormányhoz nyúlni. Azzal, hogy valami olyat adnak a kezükbe, amire fókuszálni tudnak, Hanuschak azt reméli, a Smack Attack megvédi őket attól, hogy valami potenciálisan végzetes hibát kövessenek el.

Persze azzal is lehetne vitatkozni, hogy a zenét játszó játék a kormányba építve szintén hoz magával biztonsági aggályokat, ezért jobb tisztázni, hogy a Smack Attack nem való mindenkinek. Hanuschak terve szerint 200,000 dollárt gyűjt még össze, hogy piacra dobhassa az év végéig a kormány szenzorokkal ellátott textil borítóját és az alkalmazás kombinációját, így (feltételezve, hogy a potenciális vásárlók felelősségteljes sofőrök) megvásárolható lesz nagyjából 149 dollárért.