Ha még nem integráltad a YouTube csatornádat a Google Plus platformjával, most megteheted és több opció közül is választhatsz. A csatornát hozzákapcsolhatod a Google+ profilodhoz és használhatod a teljes nevedet vagy pedig egy már létező Google+ oldalt is választhatsz. Létrehozhatsz egy újat is, amely a YouTube felhasználónevedet használja vagy indítasz egy Google+ oldalt egy másik név alatt. Kattints az „I don’t want to use my full name”, azaz „Nem akarom a teljes nevemet használni” opcióra, ha a Google profilod helyett egy oldalt választanál – foglalja össze a Googlesystem.blogspot.hu.

A YouTube továbbra is felmutatja a Google+ integrációs ablakot, de ellátogathatsz a youtube.com/account oldalra is és kiválaszthatod a „Link channel with Google” (Csatorna összekötése a Google-lel) opciót, hogy lásd a mezőt.

youtube-google-plus-1

 

youtube-google-plus-2

Ez az oldal még több információt ad a lehetőségeidről. „A profilokra vonatkoznak a Google+-nevekkel kapcsolatos irányelvek. A profil nevének meg kell egyeznie azzal a névvel, amelyen ismernek. Az oldalakra nem vonatkoznak az elnevezési korlátozások, mivel ezek nevei jelentős mértékben változók a márkák, cégek és szervezetek között.”

14 napod van arra, hogy meggondold magad. Ideiglenesen kiválaszthatod a fiókbeállításoknál, hogy ne a Google+ profilod vagy oldalad, hanem a YouTube felhasználónevedet használd.

youtube-google-plus-3

Mik a változások? A csatornád a Google+ profilodról vagy oldaladról származó nevet és képeket fogja használni, belinkeli a profilodat vagy az oldaladat és a YouTube navigációs sávjában látni fogod a Google értesítéseket és linkeket is.

Több csatornát is létrehozhatsz ezen az oldalon vagy kattinthatsz a „switch account” opcióra a navigációs sávban, hogy egy másik csatornára válts, illetve létrehozz egy újat. Minden új YouTube csatorna automatikusan együtt jár egy Google+ oldallal.

youtube-google-plus-4