A Facebook és az Instagram  fejlesztései után jöjjenek a Messenger és a WhatsApp újdonságai is az F8 konferenciáról!

Messenger Desktop Ad

Bár nem számít óriási újdonságnak, a Facebook hamarosan vadiúj Messenger desktop alkalmazással jelentkezik. Ez leginkább üzleti célokra lehet majd hasznos, hiszen könnyebben tudunk majd konferenciahívásokat indítani laptopunkról. Összesen 50 embert tudunk felvenni egy közös beszélgetésbe, ám ebből csak 6-nak látszódhat a közvetítése.

Csak közeli barátok!

A Facebook hamarosan lehetővé teszi, hogy csak a legközelebbi barátaink láthassák Messenger-tevékenységünket. A funkción belül egy külön kis teret teremthetünk a Messengeren, ahol csak az általunk kijelölt ismerősök lehetnek jelen, illetve csak ők láthatják például a számukra elkészített speciális Stories-tartalmakat.

Külön érdekesség, hogy a téren belül egy külön emojival jelölhetjük, hogy éppen mit csinálunk, vagy milyen hangulatban vagyunk.

A speciális tér egyelőre még ígéret marad, csak később válik elérhetővé.

Közös videónézés

Emlékeztek, mikor réges-régen az emberek összegyűltek és közösen néztek dvd-ket? Ezt akarja feléleszteni a Messenger új funkciójával, mellyel a Facebookon található videókat közösen nézhetjük ismerőseinkkel, akár közben chaten megbeszélve a történteket.

Hasonló funkció már létezik a Facebookon is, tavaly július óta. A Facebook elmondása szerint a Watch Parties opció 12 millió közös videónézést eredményezett és 8-szor több komment érkezett a videókra, mint általában. Ezekután nem csoda, hogy a Facebook az ötletes szolgáltatást minél nagyobb tömegben szeretné elérhetővé tenni.

Messenger Lead Ad

Új hirdetési lehetőség is érkezik a Messengere. A Facebook Ads-ban elérhető “lead generation template”-ek segítségével könnyebben tudjuk elérni brandünk közönségét. A funkcióval olyan Facebook-hirdetéseket hozhatunk létre, melyek egyenesen a Messengerre irányítanak minket egy rövid Q&A beszélgetésre, melyen keresztül jobban megismerhetjük a márkát. Emellett a beszélgetésen belül elérhetővé válik az időpontok lefoglalása is különböző szolgáltatásokkal kapcsolatban.

WhatsApp katalógus

A WhatsApp sem ússza meg a fejlesztéseket. Hamarosan az üzleti profilok feltölthetik termékeiket egy speciális katalógusba. Így az érdeklődők anélkül tudják megnézni azokat, hogy elhagynák a platformot. A Facebook szerint a vásárlók és brandek közötti kommunikáció fontos helyszíne a WhatsApp. És mellesleg másfél milliárd felhasználóval bír, így valóban megérett a fejlesztésekre és modernizációra.

A Facebook fejlesztéseiről itt olvashatsz:

Rengeteg újdonságot jelentett be Facebook

Az Instagram fejlesztéseiről pedig itt:

Árusító influencerek, adománygyűjtés és új kameradizájn az Instagramon

Forrás: Social Media Today