Több, mint 1 milliárd ember van jelen Facebookon és még néhány száz millió Twitteren és Google+-on. Minden átlagos ember a közösségi hálózatokkal és saját profiljaikkal kel és fekszik. És ez az, ami igazán érdekessé teszi a helyzetet a  közösségi médiában is működő üzletek számára – írja a Business2Community.

Az alábbi infografikában néhány lenyűgöző statisztikát és információt találhattok arról, mennyire függ a világ jelenleg a top közösségi hálózatoktól, köztük a Facebooktól, a Twittertől, a Google+-tól és a Pinterestől.

  • Valóban létezik „közösségi média függőség betegség” és pillanatnyilag több, mint 350 millió felhasználót érint, akik a Facebookon való szörfözés és az állandó Twitter frissítések rabjai.
  • Egy új generáció van születőben, amely számára a televízió és a reggeli hírek már nem szükségesek. A 25 év alattiak 16 százaléka a Twitterre támaszkodik a világhírek tekintetében. 57 százalékuk több időt tölt a chaten, mint amennyit a valóságban beszélgetéssel.
  • Az átlag amerikai idejének 24 százalékát internetböngészéssel tölti a munkahelyén.
  • Ha a munkahelyen használnak egy közösségi média fiókot, nagyjából 23 percre van szükségük, hogy újból bekapcsolódjanak a csapatba.
  • Az internetfüggőség 8-ból 1 amerikait érint. 2000 óta az átlag amerikai irányított figyelem ciklusának 40 százalékát veszítette el.
  • Az amerikaiak összesítve több, mint 100,000 évet töltenek a Facebook használatával minden hónapban.

A közösségi média nem is olyan régen van velünk, mégis nagymértékben befolyásolja, hogyan éljük az életünket. Miután elolvastátok ezt a cikket, ti is azonnal mentek a kedvenc közösségi oldalatokra, hogy terjesszétek a hírt? Valószínűleg!

New-Social-Media-Addiction-Infographic