A városban parkolóhelyet találni nem csak harcos, de az egyik tevékenység, ami a legtöbb időt veszi el. Ha azonban az izraeli Anagog szolgáltatása piacra kerül, mindez megváltozhat – írja a VentureBeat.

Az Anagog felépített egy valós idejű szolgáltatást, amely tudja, mikor hagyják el az emberek a parkolóhelyüket és, hogy hova kellene menned, hogy elfoglald azokat. A cég azt mondja, hogy ez „egy urbánus központ első élő parkolási térképe”, valamint, hogy a szolgáltatásban elérhető adatokat épp nemrég építették be az „EasyPark” applikációba.

screen-shot-2013-10-07-at-3-57-42-pm

„Láttuk, mit tett a ’crowdsourcing” a forgalomért és a navigációért, és most izgatottan nézzük, hogyan vihető át ez a koncepció a parkolás világába” – mondja Ofer Tziperman, a Parx vezérigazgatója, amely az EasyParkot készíti.

Nyilvánvalóan egy másik izraeli startupra, a Waze-re utalt, amelyet nemrég vásárolt meg a Google nagyjából 1,3 milliárd dollárért. És természetesen a kettő partnersége tökéletes lenne: a Waze segíthetne az úti cél megtalálásában, az Anagog pedig leparkoltatna, amint ott vagy.

screen-shot-2013-10-07-at-3-53-52-pm

Az Anagognak több különböző applikációja létezik, mint a FindyMyCar, a 2Park, az OTO, a StopPark és a ParkDroid, amelyek segítenek az embereknek megtalálni kocsijukat a parkolást követően. Az ezekkel gyűjtött adatok táplálják a nyílt parkoló adatbázist, ahogyan az EasyParkból és más partnerektől származóak is. Összességében az Anagog azt mondja, hogy körülbelül 500 000 felhasználója van, akik révén képes erre:

Izrael persze csak egyetlen történet. A cégnek ott nagyjából 100 000 felhasználója van, egy közel 8 milliós országban. Elég jó adatokat összegyűjteni San Francisco, New York, London területén és más globális városokban már egy másik kérdés, miközben van még 400 000 Anagog felhasználó a világon.

Az EasyParkkal való partnerség sokat segít majd ezen, hiszen a Parx jelenleg 130 városban dolgozik, de ennél többre lesz szükség. Az Anagog épp ezért gyűjti most a támogatásokat.