Mindenkinek ismerős a pletykalapok jól értesült informátora, a neve elhallgatását kérő közeli ismerős. Wayne Rooney felesége, Coleen Rooney megelégelte, hogy a privát fiókjain megosztott bejegyzéseit különböző pletykalapokban látja újra, és elhatározta, hogy a végére jár a dolgoknak, és lebuktatja a potenciális spiclit, és ebben az Instagram segített neki. 

Volt egy valaki, akire nagyon erősen gyanakodott, ezért hogy bebizonyosodjon a szintén focistafeleség Rebekah Vardy bűnössége, vagy kiderüljön az ártatlansága, mindenki mást blokkolt, csak Vardy-t hagyta, hogy lássa a sztorijait. Majd elkezdett olyan dolgokat közzétenni a sztorijában, aminek bár semmi köze nem volt a valósághoz, de tudta, hogy egy bulvár lapnak érdekes lehet. Például, hogy szerződést írt alá, hogy egy táncolós TV-műsorban fog szerepelni, vagy hogy Mexikóba készül, mert ott úgy ültetnek be majd petesejtet neki, hogy előtte kiválaszthatja a baba nemét. 

Miután mindkét kamuhírt viszontlátta az újságokban, és az instagramos bokolásnak köszönhetően pontosan tudta, hogy ezekről csak a másik focistafeleség tudhatott egyértelmű volt, hogy megvan a tettes annak ellenére, hogy Vardy tagadta volna, hogy ő szivárogtatott. A nagy leleplezést is természetesen közösségi oldalán jelentette be.

A követői azonnal mémet csináltak a nagy leleplezésből, volt aki a Találd Ki! nevű arckeresős játékot hozta elő, más pedig a Scooby Doo rajzfilmsorozat nagy leleplezéseit vette elő hozzá, és elindultak a találgatások kit leplez le legközelebb.

Egyébként mindenki Rooney-nak adott igazat, és többen ámulatukat fejezték ki, hogy a blokkolás funkció nem csak arra jó, hogy valaki ne lássa a bejegyzéseket.