Az amerikai hadsereg nagyon szeretné, ha a tech érdeklődésű fiatalok hozzájuk mennének dolgozni. Ennek érdekében van már e-sport csapatuk, és a Twitch-en toboroznak fiatalokat, de úgy tűnik, hogy egyelőre nem teljes a siker. A legnagyobb gondot egyelőre az jelenti, hogy nem igazán tudják kezelni az olyan jellegű üzeneteket, amelyek a hadműveleteket, háborúkat elítélik.

A Twitch első sorban fiatal játékosok közkedvelt streaming platformja, és úgy tűnik, hogy az amerikai hadseregnek pont ilyen fiatalokra lenne szüksége. Nem most kezdték a toborzást, tavaly például a Twitch is jelezte a hadsereg felé, hogy fejezzék be azt a gyakorlatot, hogy kamu ajándékosztós akciókkal irányítják a gyakran még fiatalkorú nézőiket a hivatalos toborzó oldalakra. 

A hadsereg toborzó gyakorlata egyébként az, hogy az e-sport csapatuk rendszeresen streameli a játékot, és nagyon lelkesen beszélgetnek a fiatalokról videójátékokról, taktikákról, és nagyon gyorsan, szinte észrevétlenül tudnak ebből váltani arra a témára, hogy milyen lehetőségekkel találkozhatnak azok, akik csatlakoznak a sereghez. Ez egyébként nem sokban különbözik attól, mint mikor valaki fizetett promócióban hamar a szponzortermékekre tudja terelni a beszélgetést, itt azért mégis nagyobb ellenállásba ütközött a hadsereg, mint az átlagos stremingelők. Pedig a hadsereg azt állítja, hogy egy jó gamer kompetenciái pont ugyanazok, amikre nekik is nagy szükségük lenne. A drónokat nem egyszerű működtetni, de a készségek a nukleáris technológia, a repülés, a különleges hadviselés vagy a hírszerzés is örömmel használna. 

Forrás: Vice