Meglepne, ha azt mondanánk, hogy a Facebook Marketplace-ben a legnagyobb érdeklődés az autók iránt van? A felmérések azt mutatják, hogy havonta 18 millió új ajánlat kerül fel a Marketplace-ra kizárólag az USA-ban, ráadásul a járművek iránt a legnagyobb az érdeklődés.

A legnagyobb közösségi oldal gyorsan reagált is a fogyasztói igényekre, és létrehozott egy külön szekciót a felületen belül kizárólag autók és egyéb járművek számára. A Facebook határozottan megkönnyíti az autóvásárlást a platformon a legújabb kiegészítővel.  Az új felületen szűrhetjük is az autókra vonatkozó ajánlatokat ár, típus, gyártási év és teljesítmény alapján is, tehát igazán részletekbe menően keresgélhetünk. Emellett pedig számos autómárkával is együttműködik a platform, amiknek a legújabb kínálatát is megnézhetjük ezen a felületen. A jó hír az, hogy Messengeren már PayPal-en keresztül is fizethetünk, tehát gyerekjáték lesz a tranzakciók lebonyolítása.

A Marketplace tehát határozottan sikeresen működik, ami azt jelenti, hogy a jövőben még a hirdetők számára is tartogathat megfontolandó lehetőségeket.

A Facebook Groups is új eszközökkel bővült, amiről itt számoltunk be:

A Facebook új eszközöket tett elérhetővé a csoportokban

Újabb alkalmazást tesztel a Facebook, amiről itt adtunk hírt:

A Pinteresthez hasonló funkciót tesztel a Facebook

Forrás: Social Media Today