Talán még sosem emlékeztek meg annyian a dátumról, mint február 22-én. A Twosday vagy palindrom nap lényege az volt, hogy visszafelé olvasva is ugyanaz a dátum, és ez sokak szerint szerencsét hoz. 

Kanye West új lemezének megjelenési dátuma is ez volt

A Stonehenge Twitter-fiókja például rámutatott, hogy az emlékmű a palindrom egy másik mérföldkövének dátuma, 1111. november 11-én készült. Akinek nem lenne elég ennyi infó, az azt is kideríthette, hogy ez a palindrom nap azért szokatlan, mert egyben ambigramma is, vagyis egy számológépen pontosan ugyanúgy fejjel lefelé is leolvasható.

Az Egyesült Királyság dátumírási formátumában (nn-hh-éééé) ebben a században eddig csak hét palindrom nap volt, a következő 2030. február 3-án (2030.02.03.) . Az Oxfordi Egyetem pedig arról írt, hogy az évszázad utolsó palindromnapja szökőnapon lesz, 2092. február 29-én. 

Kifejezetten izgatottak voltak azok, akik most ünnepelték 22. születésnapjukat, és sokan tervezték erre a napra az esküvőjüket is, értelemszerűen a 2 órás dátumot szerették volna a legtöbben, és sok bolt 22 százalékkal akciózott. 

Forrás: The Guardian